Miskolci Egyetem
Magyar Öntészeti Szövetség
Foundry Solid Közhasznú Nonprofit Kft.
|
Magyar
|
Szolgáltatások
Utolsó Módosítás: 2014 | 03 | 18 | Utolsó Szerkesztő: FoundryAdmin

Öntészeti szimuláció hasznosító társasági formában 

A „FOUNDRY-SOLID” Egyetemi Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. (a Miskolci Egyetem és a Magyar Öntészeti Szövetség közös tulajdonú társasága) ellátja az öntészeti szimulációs laboratórium fenntartását és működtetését, öntészeti szimulációs kutatási-fejlesztési feladatok megoldását az öntvénygyártó és felhasználó partnerek részére.

Az öntészeti technológiák fejlesztésének korszerű számítástechnikai megoldási módszere a formatöltés-, a megszilárdulás- és a lehűlés közben lejátszódó folyamatok szimulációja. Az öntészeti szimuláció a modern öntvénygyártási folyamatban az öntvénygyártók és az öntvényfelhasználók fontos eszköze.

A szimulációs feladatok megfogalmazása, a peremfeltételek megadása és a szimuláció eredményeinek kiértékelése, a gyártástervezési folyamatba átvezetése speciális öntészeti, hőtani és mechanikai, valamint számítástechnikai szakismeretet igényel, melyre együttesen, a kutatóhelyeken, Magyarországon egyedül a Miskolci Egyetemen van meg a megfelelő felkészültség.

A Miskolci Egyetem a TÁMOP-4.2.1-08/1-2008-0006 projekt keretében létrehozott öntészeti szimulációs laboratórium működését a támogatásból beszerzett NovaFlow&Solid szimulációs szoftver korlátozás nélküli felhasználói jogosultságú verziója biztosítja.

A Magyar Öntészeti Szövetség és a tagvállalatok együttműködési megállapodásokban vállalt közreműködésükkel támogatták a projekt keretében az öntészeti technológia- és tudástranszfer tevékenység feltételeinek kiépítését és fejlesztését, érdekeltek ennek fenntartásában és működtetésében, egy hasznosító vállalkozás létrehozására irányuló együttműködés kialakításában.

A cégnél igénybe vehető szolgáltatásokról részletesen az alábbi menüpontokban olvashatnak:

Szimuláció
Oktatás

Szolgáltatások
Magyar Öntészeti Szövetség
Miskolci Egyetem
Magyar Öntészeti Szövetség
Foundry-Solid Közhasznú Nonprofit Kft.
3515 Miskolc-Egyetemváros - C/2 épület - 1. emelet, 103. Miskolci Egyetem | Tel.: 46/565-050
E-mail: ontdul@foundry-miskolc.hu
2021 © Foundry-Solid Nonprofit Szolgáltató Kft. - Magyar Öntészeti Szövetség - Miskolci Egyetem - Minden jog fenntartva, beleértve az itt megtalálható anyagok bármilyen típusú utóközlését.