Miskolci Egyetem
Magyar Öntészeti Szövetség
Foundry Solid Közhasznú Nonprofit Kft.
|
Magyar
|
22. Magyar Öntőnapok Konferencia | Foundry Solid
22. Magyar Öntőnapok Konferencia
Dátum: 2014 | 04 | 11 | Írta: FoundryAdmin

A 22. MAGYAR ÖNTŐNAPOK Nemzetközi Konferenciát az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Öntészeti Szakosztálya és a Magyar Öntészeti Szövetség rendezte meg.

A Foundry-Solid Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai által tartott előadások:

Dr. Dúl Jenő: Termék és technológia fejlesztés öntészeti szimuláció alkalmazásával

Dr. Molnár Dániel – Budavári Imre: Öntészeti kutatás-fejlesztés numerikus szimuláció alkalmazásával

Mende-Tokár Monika – Dr. Fegyverneki György – Dr. Mertinger Valéria – Dr. Dúl Jenő: A stroncium és antimon kereszthatásainak vizsgálata AlSi9Cu3 öntészeti ötvözet esetén

A rendezvény kiemelt témája volt az öntészeti felsőoktatás helyzete, melyet kerekasztal konferencia keretében vitattak meg a résztvevők.

Részlet a konferencia ajánlásaiból:

A Magyar Öntészeti Szövetség által kezdeményezett, az öntészeti felsőfokú képzés jövője tárgykörű kerekasztal konferencia megállapította, hogy a szakirányú felsőoktatás körülményei és lehetőségei jelentősen megváltoztak, tárgyi feltételei javultak, az oktatottak változatlan száma mellett oktatók száma jelentősen csökkent. Míg a szakirányú oktatás és kutatás bázisa változatlanul a Miskolci Egyetem, számos más műszaki egyetem enciklopédikus jellegű, kiegészítő alapfokú öntészeti ismeretbővítést végez.

Javaslatok:

A Magyar Öntészeti Szövetség sürgősséggel végezzen a szakmában PhD fokozattal és üzemi szakmai tapasztalattal rendelkező kollégák (országosan figyelembe vehető 12-15 fő) bevonásával – potenciális oktatók – egy összejövetelt, ahol a szakmai felsőfokú oktatás jövőjével kapcsolatos álláspontjuk rögzítésre kerüljön, ismertté váljon az oktatásban esetleg hasznosítható részvételi hajlandóságuk, a részvételhez szükséges társasági támogatások lehetséges módjai.

A Miskolci Egyetem MAK vezetői szintén mutassák be a fenti szakemberek bevonásának feltételeit. A Kar vezetői az előtérbe került duális oktatás kidolgozott feltételeit mutassák be, dolgozzák ki a strukturális megoszthatóság (szakterületi és területi elosztás, vállalatnagyság és egyéb szempontok szerinti) feltétel rendszerét.

Az ME-MÖSZ vegyesvállalat, a FOUNDRY-SOLID Kft. személyi és eszközállománya igénybevétele a megvalósításban érdemi szerepet kapjon. A ME MAK Öntészeti Tanszékének irányító szerepe méltó módon megőrzésre és fejlesztésre kerüljön, a Nándori-iskola bázisán az öntészeti kutatásoknak, fejlesztéseknek és átfogó jellegű innovációs tevékenységeknek a ME megőrizhetően bázisa maradjon.

Konferencia

Konferencia

22. Magyar Öntőnapok Konferencia
Magyar Öntészeti Szövetség
Miskolci Egyetem
Magyar Öntészeti Szövetség
Foundry-Solid Közhasznú Nonprofit Kft.
3515 Miskolc-Egyetemváros - C/2 épület - 1. emelet, 103. Miskolci Egyetem | Tel.: 46/565-050
E-mail: ontdul@foundry-miskolc.hu
2021 © Foundry-Solid Nonprofit Szolgáltató Kft. - Magyar Öntészeti Szövetség - Miskolci Egyetem - Minden jog fenntartva, beleértve az itt megtalálható anyagok bármilyen típusú utóközlését.